Har du lyst å nyte en av de beste pastarettene med et godt glass vin? Det første du bør vite er at matchingen bør være basert på sausen i stedet for pastatypen. Og nå skal vi ta for oss Carbonara! Det som skiller carbonara fra andre pastaretter er teknikken for å kombinere egg, hard ost, speket svinekjøtt og sort pepper til en fyldig, silkeaktig saus.
Pasta Carbonara
Vår anbefaling: Prøv en Pinot Noir
Hvorfor: Sammen med levende toner av jordbær, kirsebær og tranebær, er Pinot Noir kjent for sine funky og jordnære smaker, som komplementerer svinekjøttsmakene i din carbonara-sausen. Pinot Noir elsker både bacon og skinke, og både vinen og svinekjøttet viser frem det beste hverandre har å by på. Derfor anbefaler vi å prøve dette neste gang du spiser carbonara!
Hva bør du tenke på: Generelt viner med et snev av syre, inkludert Pinot Noir, Montepulciano eller Chianti, passer perfekt med Carbonara. Grunnen til at de passer godt sammen med Carbonara er at de skjærer gjennom den fyldige sausen uten å overvelde Pancetta- eller baconsmaken.
Andre alternativer: Hvitviner som Pinot Grigio, Soave, Gavi eller Riesling, er også gode valg med Carbonara-saus.
Visste du: Det sies at pasta carbonara ble født i 1944 når engelske og amerikanske tropper ankom krigslinjen mellom Lazio, Molise og Campania
Her er våre to beste anbefalinger
Andre gode alternativer
Les mer om vin
Bobler til 17 mai: Her er 10 gode alternativ
17. april 2023
17. mai er en dag fylt med feiring og glede, og det er ingen bedre måte å markere…
Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon
8. desember 2022
Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…