Pasta er populært, og det er kanskje ikke så rart. Det er både lettvint og godt, og dessuten liker ungene det. Om du ikke er så opptatt av det lettvinte, men vil ha best mulig smak og konsistens, bør du absolutt prøve å lage din egen, ferske pasta.
Når det gjelder vin til pasta, er det kanskje lett å automatisk havne på rødvin. Pastaen i seg selv er ganske nøytral, men sausen og det øvrige tilbehøret er bestemmende for hvilken vin du skal velge, og det kan gjerne være både rødt, hvitt eller rosé.
En italiensk huskeregel er at jo kraftigere saus, desto tykkere pasta.
Finn hvilken vin som passer din pastarett
Visste du: Italia er hyllet som pastaens hjemland, men pasta ble faktisk produsert først i Kina!
Les mer om vin
Bobler til 17 mai: Her er 10 gode alternativ
17. april 2023
17. mai er en dag fylt med feiring og glede, og det er ingen bedre måte å markere…
Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon
8. desember 2022
Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…