Vin til tapas | Dette velger du

Tilbake til Vin og Mat
vin til tapas, Tapas, Veien til vin
Typisk spansk tapas-konsept. Konseptet inkluderer skiver jamon, chorizo, pølse, boller med oliven, tomater, ansjos, moste kikerter, ost.

Vin til tapas: Tapas er en spansk rett som består av en rekke forskjellige småretter, og er en populær måte å spise på i Spania og andre deler av verden. Tapas kan være alt fra kaldt til varmt, og består ofte av en rekke forskjellige kjøtt-, fisk- og vegetarretter. Tapas er en sosial rett, og passer godt til å dele med venner eller familie.

Det er også viktig å huske på at tapas ofte serveres med oliven, skinke og andre småretter med salt smak. En vin med litt sødme kan derfor være et godt valg, da denne vil bidra til å balansere smakene i rettene. En sødmefull hvitvin, som en Riesling eller en Moscato, kan være gode valg til tapas.

Dette bør du tenke på

Det er også viktig å huske på at tapas ofte serveres med oliven, skinke og andre småretter med salt smak. En vin med litt sødme kan derfor være et godt valg, da denne vil bidra til å balansere smakene i rettene. En sødmefull hvitvin, som en Riesling eller en Moscato, kan være gode valg til tapas.

Det kan også være lurt å velge en vin med litt fylde og struktur, da tapas ofte inneholder retter med høy fettinnhold, som for eksempel oliven og skinke. En fruktig og strukturert rødvin, som en Tempranillo eller en Garnacha, kan være gode valg til tapas.

Når du velger vin til tapas, er det viktig å huske på at vinen skal kunne komplementere rettens smaker og struktur. Tapas kan være en utfordrende rett å velge vin til, da den består av så mange forskjellige retter. Det er derfor viktig å tenke på hva slags tapas du skal servere, og hva slags vin som passer best til de ulike rettene.

Scroll for å tips til ulike retter

Vintips til smårettene

vin til tapas, Tapas, Veien til vin

Oliven: Oliven har en salt og bitter smak, og passer godt til en vin med litt sødme. En sødmefull hvitvin, som en Riesling eller en Moscato, kan være gode valg til oliven.

Skinke: Skinke har en salt og umami-smak, og passer godt til en vin med litt fylde og struktur. En fruktig og strukturert rødvin, som en Tempranillo eller en Garnacha, kan være gode valg til skinke.

Tortilla (spansk omelett): Tortilla har en smak av poteter og løk, og passer godt til en fruktig og aromatisk hvitvin. En Albarino eller en Verdejo kan være gode valg til tortilla.

Patatas bravas (stekte poteter): Patatas bravas har en smak av paprika og hvitløk, og passer godt til en fruktig og lett rødvin. En Garnacha eller en Carignan kan være gode valg til patatas bravas.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Croquetas (kjøttboller): Croquetas har en smak av kjøtt og ost, og passer godt til en vin med litt fylde og struktur. En fruktig og strukturert rødvin, som en Tempranillo eller en Garnacha, kan være gode valg til croquetas.

Spanske kjøttboller (albóndigas) er en populær tapasrett som består av små kjøttboller krydret med en rekke ulike krydder. En krydret og tanninrik rødvin, som en Syrah eller en Petit Verdot, kan også være et godt valg til albóndigas. Disse vinene har en fyldig og krydret smak, og kan bidra til å balansere kjøttbollenes fettinnhold og krydderier.

Martinert scampi er en rett som består av scampi kokt i en fyldig og smaksrik marinade, som ofte inneholder hvitvin, løk, hvitløk og urter. En fruktig og strukturert hvitvin, som en Chardonnay eller en Viognier, kan også være et godt valg til martinert scampi.

Se denne for å bli inspirert:

Visste du: Opprinnelig i Italia refererte ikke ordet "lasagne" til en matrett men til gryten der maten ble tilberedt.

Les mer om vin


bobler til 17 mai, Bobler til 17 mai: Her er 10 gode alternativ, Veien til vin

Bobler til 17 mai: Her er 10 gode alternativ

17. mai er en dag fylt med feiring og glede, og det er ingen bedre måte å markere…

vinproduksjon, Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon, Veien til vin

Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon

Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…